Δυναμική παρουσία της Ελλάδας στο 2ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Νέων Αγροτών

Στρατηγικής σημασίας ήταν η φετινή συμμετοχή της ελληνικής γεωργίας στο 2ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Νέων Αγροτών που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στις Βρυξέλλες.

Untitled1Η ελληνική υποψηφιότητα του Χρήστου Παναγιωτίδη από τη Θεσσαλονίκη που συμμετείχε στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό για την ανάδειξη του «καλύτερου νέου ευρωπαίου αγρότη», απέσπασε πολύ θετικά σχόλια από την κριτική επιτροπή και τις εθνικές αποστολές των κρατών μελών, αποδεικνύοντας πως η ελληνική γεωργία της κρίσης έχει δυνατότητες για δυναμική παρουσία και συμμετοχή στο ευρωπαϊκό αγροτικό χώρο.

Τα 3 βραβεία για το «καλύτερο αγροτικό σχέδιο», το «πιο καινοτόμο σχέδιο» και το «πιο βιώσιμο σχέδιο» απονεμήθηκαν στην Ολλανδία, στην Ισπανία και την Ουγγαρία αντίστοιχα.

Σχετικά με την ελληνική συμμετοχή, ο ευρωβουλευτής κ.Γ. Κουμουτσάκος που μαζί με τον κ. Παπαστάμκο, Αντιπρόεδρο Ε. Κοινοβουλίου προσέφεραν πολύτιμη στήριξη στην ελληνική αποστολή, επεσήμανε: «Σε δύσκολες εποχές, ο 26χρονος Χ.Παναγιωτίδης με τη δουλειά, την επιμονή και την αισιοδοξία του αποτελεί παράδειγμα και πρότυπο προς μίμηση, όχι μόνο για τους Έλληνες αγρότες, αλλά και για όλους εμάς.»

Η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών αξιοποιώντας την ιστορική συγκυρία της ελληνικής προεδρίας και τον αναπτυξιακό προσανατολισμό της νέας ΚΑΠ είχε την ευκαιρία να συναντήσει σημαντικούς ευρωπαϊκούς φορείς από τον χώρο της γεωργίας και να μεταφέρει τις προτάσεις της για την στήριξη των ελλήνων νέων γεωργών.

Ειδικότερα, σε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Γεωργίας και Ανάπτυξης Υπαίθρου του Ε. Κοινοβουλίου, κ. P.De Castro, συζητήθηκε η υλοποίηση της ιδέας ενός πανελλήνιου πιλοτικού συνεταιρισμού ο οποίος θα λειτουργήσει ως εργαστήριο καλών συνεταιριστικών πρακτικών. Ο συνεταιρισμός θα στηρίζεται αποκλειστικά σε διαδικτυακές και ηλεκτρονικές διαδικασίες και μεταξύ πολλών άλλων καινοτομιών, θα δημιουργήσει κατάστημα λιανικής των προϊόντων όλων των νέων αγροτών με βάση της αρχές του δίκαιου εμπορίου.

Τέλος, σε συνάντηση με εκπροσώπους του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Νέων Αγροτών (CEJA) συμφωνήθηκε η άμεση έναρξη των διαδικασιών για την επανεγγραφής της Π.Ε.Ν.Α. στον Οργανισμό και η διασφάλιση μιας δυναμικής και αποτελεσματικής συνεργασίας για το 2014.

 

Από το Γραφείο Τύπου

 

Κέντρο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας

To Κέντρο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας προσφέρει εκπαίδευση και υποστήριξη σε νέους και επαγγελματίες αγρότες. Ο στόχος του ΚΑΕΠ είναι η διαμόρφωση μιας κοινής αγροτικής κουλτούρας με όραμα, ηθικές αξίες και επαγγελματισμό.

Επικοινωνία

Διεύθυνση
Δημοκρατίας 113
Πυργέλα
Άργος
21 200

27510 61114

[email protected]

Εγγραφή στο newsletter:

JoomShaper